Konferenciák

9. BUDAPEST Képi Tanulás KONFERENCIA

A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történelemtudományok Osztálya támogatásával a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat részeként került online keretekben megrendezésre a 9th Budapest Visual Learning Conference: Envisioning a Better Education címmel 2020. november 26-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műszaki Pedagógiai Tanszékén működő MTA-BME Nyitott Tananyagfejlesztő Kutatócsoport és a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézetének szervezésében. A sikeres szakmai rendezvényre mintegy másfél tucat országból félszáz nemzetközileg ismert kutató küldött be előadást, valamint videó prezentációkat. A plenáris előadók között szerepeltek: Aczél Petra, James Katz, Nyíri Kristóf, Phillip Stoellger, Ian Verstagen professzorok. A kontinenseken is átívelő virtuális térben zajló élénk vita alapján megállapítható, hogy az online keretek között is megvalósult a konferencia eredeti célja, átfogó képet alkotni a vizuális tanulás legfrissebb kutatásairól, támogatva és orientálva a téma multidiszciplináris összefüggéseivel foglalkozó kutatókat.

Bővebben: https://www.vll.bme.hu

8. Visual Learning Konferencia

2018. április 26. és 28. között rendezett nemzetközi 8th Visual Learning Conference eseményen vett részt Dr. Benedek András, Dr. Molnár György, Bíró Kinga, Horváth Cz. János kutatócsoport-tagunk. A neves konferenciáról az MTA és a BME is hírt adott.

Kooperáció a tananyagfejlesztésben konferencia, együttműködve a VOCAL (Vocational Online Collaboration for Active Learning) projekttel

Kutatócsoportunk 2017. november 3-án 13-17 óra között tartja az II. szakmai konferenciáját, amelynek címe Kooperáció a tananyagfejlesztésben.  A konferencia helyszíne a BME Q épület A139. Biszterszky terem. Regisztráció és bővebb felvilágosítás a birokingus@gmail.com e-mail címen.

Tradíció és nyitottság a szakképzés megújulásában konferencia

Kutatócsoportunk 2016. december 15-én 10-15 óra között tartja az I. szakmai konferenciáját, amelynek címe Tradíció és nyitottság a szakképzés megújításában. A konferencia helyszíne a BME Q épület A139. Biszterszky terem. Regisztráció és bővebb felvilágosítás a benedek.a@eik.bme.hu e-mail címen.

meghivo_161215

 

Tervezett konferenciák:

  1. június
  • Nemzetközi Konferencia: Nemzetközi összehasonlító keretekben a kutatás első szakaszának lezárása.
  1. november
  • Harmadik szakmai konferencia: a kutatás eredményeinek rendszerezése és megvitatása a szakmódszertan szakértőivel.
  1. június
  • Negyedik (záró) szakmai konferencia: a kutatás eredményeinek összegzése, a kutatási témával kapcsolatos ajánlások, javaslatok megvitatása a szakmódszertan szakértőivel.